
آوارگان جزیره
نویسنده : ژول ورن
مترجم : زهرا مصفا
انتشارات : شقایق
زبان : فارسی
فرمت : PDF
حجم : ۱۲٫۳MB
صفحات : ۹۶
نویسنده : ژول ورن
مترجم : زهرا مصفا
انتشارات : شقایق
زبان : فارسی
فرمت : PDF
حجم : ۱۲٫۳MB
صفحات : ۹۶
رمان آوارگان جزیره داستان گروهی نوجوان پسر هشت تا چهارده ساله انگلیسی و فرانسوی است که در آموزشگاه شبانه روزی معتبر ومحبوبِ "شرمان" در شهر آوکلند، پایتخت نیوزیلند (مستعمره مهم انگلستان در اقیانوس آرام) درس می خواندند. دو ماه تعطیلات، آزادی و خوشگذرانی برای آن ها شروع شده بود و پدر و مادرشان در فکر تفریحی برای آن ها بودند. بنابراین تصمیم گرفتند برای آن ها یک کشتی دو دکله آماده کنند و آن ها را برای این تعطیلات به یک سفر دریایی شش هفته ای بفرستند؛ اما آنها پس از از دست دادن کشتیشان در یکی از جزایر متروک اقیانوس آرام جنوبی گرفتار می شوند و این تعطیلات دو ماهه به تعطیلاتی دو ساله تبدیل می شود. ژول ورن در مقدمه ای که بر کتاب نوشته است هدف خود از خلق این رمان حادثه ای را ایجاد فضای رابینسون کروزوئه مانند دیگری برای نوجوانان بیان می کند و اینکه به دنیا نشان دهد نوجوانان وقتی به محک آزمایش گزارده شوند با تکیه بر شجاعت ها و استعداد هایشان چه قابلیت ها و توانایی های دارند.
هر چند نقطه شروع داستان کشور نیوزیلند (زلاند نو) است؛ اما در آن زمان (1860 میلادی)، نیوزیلند یکی از مستعمره های مهم انگلستان در اقیانوس آرام بود و قهرمانان این رمان در واقع همان نوجوانان انگلیسی و فرانسوی بودند که به همراه خانواده خود به آنجا مهاجرت کرده بودند (برای تحصیل، زندگی و ...). بغیر از گوردون چهارده ساله که بزرگترین پسر و آمریکایی بود و برادرانِ برایان و ژاک که فرانسوی بودند، بقیه نوجوانان انگلیسی بودند.
قبل از اینکه اروپاییان (اغلب انگلیسیها) در اوایل قرن ۱۹ مهاجرت به نقاط مختلف نیوزیلند را اغاز کنند، جمعیت "مائوری"ها در این شهر به حدود ۲۰ هزار نفر می رسید. اروپاییان با ورودشان سیاست جنگ با بومیان را در پیش گرفتند و به وسیله اسلحههای گرم خود تلفات سنگینی به بومیان وارد کردند ولی نتیجهای از این سیاست نگرفتند. تا اینکه فردی به نام "جوزف بروکز ولر" در ژانویه ۱۸۳۲ با خرید مناطق زیادی از مرکز و شمال ناحیه آوکلند و ایجاد کارخانههای ساخت مواد منفجره عملاً باعث تقویت بیشتر استعمار و تضعیف مائوریها شد. سرانجام در فوریه ۱۸۴۰ میلادی قراردادی میان مائوریها و فرماندار جدید نظامیان بریتانیایی، "ویلیام هابسون" امضا شد. بر طبق قرارداد نه تنها آوکلند که به تدریج تا سال ۱۸۷۶ سرتاسر خاک ۲ جزیره شمالی و جنوبی زلاند نو، تحت تسلط دولت مرکزی تحت حمایت بریتانیا قرار گرفت. (البته نیوزیلند از آغاز یعنی ۱۸۴۰ از یک خودمختاری نسبی سود میبرد و به مانند بقیه مستعمرات بریتانیا تحت تسلط کامل این کشور نبود.)
همچون بسیاری دیگر از کتابهای ژول ورن، آوارگان جزیره نیز به صورت سریالی بین ژانویه و دسامبر 1888 (طی بیست و چهار قسمت) در بخشی به نام Extraordinary Journeys (به فارسی: سفرهای شگفت انگیز) از یک مجله فرانسوی توسط هتزل (ناشر پاریسی) منتشر گردید. در ژوئن و اوایل نوامبر همان سال به صورتِ کتابی دو جلدی و در اواخر نوامبر 1888 نیز به صورت کتابی مصور و به همراه یک نقشه رنگی و پیشگفتاری از ژول ورن منتشر گردید.
زمان: 1860 میلادی
مکان: نیوزیلند (شهر آوکلند)، جزیره ای غیرمسکون در اقیانوس آرام جنوبی
در اقیانوس آرام، یک فروند کشتی دستخوش توفان سهمگین شده و نزدیک است به اعماق آب های خروشان فرو رود. سرنشینان این کشتی، پانزده تن کودک هشت تا چهارده ساله هستند. مردی نیست به آنان یاری دهد. توفان کشتی را بسوی تخته سنگ های غول آسای کنار دریا می راند، و "تعطیلات" طولانی و پرماجرا، آغاز می شود. تعطیلاتی خطرناک در سرزمینی ناشناخته و غیرمسکونی! بچه ها برای زنده ماندن، بجز جرأت و همت هیچ وسیله دیگری ندارند؛ شکار می کنند، ماهیگیری می کنند، کمندها، دام ها، تله ها، و چیزهای دیگر اختراع می کنند، حیوانات را پرورش می دهند، درختکاری می کنند و ...
افسوس! تنگ نظری ها، هم چشمی ها، خودخواهی ها و قدرت طلبی های این و آن، مهاجرنشین کوچک را به تجزیه و نابودی می کشاند. خوبی ها و خواسته های نابرابر با هم برخورد می کند. تفرقه و نفاق در هیأت شورای عالی زمانی اوج می گیرد که دزدان دریایی پا به خشکی می گذارند. نبردی ناآرم و خونین در می گیرد؛ کودکان با ایمان و پرشور علیه مردان بی وجدان و خدانشناس تا واپسین دم، می جنگند و لحظه ای گام پس نمی نهند. در پایان این جنگ ناجوانمردانه، پرتو امیدی از ورای ابرهای تیره بر پیکرهای داغ و چهره های رنگ پریده این پانزده رابینسون دلاور می تابد. آری! پایان شب سیه، سپید است ...
دیدگاه خود را وارد کنید